English (United Kingdom)Hungarian (formal)

Szerződési feltételek

  Az árverést szervező adatai:

Procopius Numizmatika Kft.
Webcím: www.procopius.hu
Adószám: 14488290-2-42   
Közösségi adószám: HU14488290
Cégjegyzékszám:
01-09-906077

Cím: 1064  Budapest, Vörösmarty utca 61.
Levelezési cím: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 61.
Nyilvántartó Cégbíróság neve: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság 
Cégtulajdonos:  Molnár Péter , Molnár Krisztina

Az árverést a Procopius Numizmatika Kft. a beadók, árvereztetők megbízásából szervezi internetes felületen. Személyes megtekintésre az árverés kihirdetése utáni naptól az aukció napjáig minden esetben lehetőséget biztosítunk a Bp. VI. Vörösmarty u. 65. sz. alatti galériánkban hétfőtől péntekig 11-17 óra között.1. Regisztráció

A Procopius Numizmatika Kft. által működtetett honlapon vásárlóként, licitálóként bárki regisztrálhat. A regisztráció során a felhasználónak kötelessége a csillaggal jelzett ablakokat kitölteni és abban valós adatokat feltüntetni. Amennyiben a Procopius Kft. tudomást szerez valótlan adatok megadásáról, a regisztrált felhasználót kizárhatja a piactér felhasználásából.2. A szerződés létrejötte,  tárgya 

Az Ön nyertes licitje egy ajánlat egy szerződés megkötésére, a szerződés akkor jön létre, ha Ön a vételárat átutalta és a rendelt terméket postára adtuk, illetve személyes átvétel esetén a termék átvételekor, kifizetésekor.

A szerződés tárgya az ermeaukcio.hu weboldalon árverésre bocsájtott valamennyi árucikk (pénzérmék, bankjegyek stb.).
Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó leírásból tudhatja meg. A tételeknél a rövid leírásra kattintva bepillanthat annak részletes meghatározásába.3. Vételár, fizetési feltételek

A licitálható tételek mellett feltüntetett árakat (beleértve az induló árat is) a numizmatikában nemzetközileg kialakult módon euróban adjuk meg és a licitálás is euróban történik, de az EUR összeg mellett láthatja a darab MNB tárgy napi Magyar Forintra átszámított tájékoztató árait is (HUF).

 

A kiírt HUF ár tájékoztató jellegű,az alábbiak szerint:

 

Az árverés napján érvényes árfolyamon tud készpénzben fizetni,  MKB és OTP bankszámlánkra bankfiókban befizetni, illetve átutalást indítani Forintban az árverés utáni három munkanapon belül. A negyedik munkanaptól fenntartjuk az árfolyam változtatás jogát. Ez azt jelenti, hogy a negyedik naptól az MNB tárgynapi EUR árfolyama alapján számoljuk ki a vevő által  fizetendő összeget .

teljes vételi ár, melyet a vevő fizet, az oldalon megjelenő leütési ár + 15 % közvetítői jutalék.


A nyertes licit a vevőt a tétel(ek) átvételére és az ellenérték kifizetésére kötelezi
A licitáló vállalja, hogy a liciten megnyert árut átveszi és a vételárat az előírt fizetési határidőben maradéktalanul kifizeti.

A vevő (egyéb előzetes megállapodás hiányában) köteles a liciten megnyert tételek árát 14 munkanapon belül kifizetni, illetve a vételár átutalását elindítani.

A 14. munkanaptól a ki nem fizetett megnyert tételek esetében a Procopius Kft. jogosult elállni azok eladásától, illetve késedelmi kamatot számít fel, melynek mértéke minden megkezdett 30 naponként 5 %

Lehetőség van foglaló megfizetése mellett egyéb eltérő megállapodásra is, erre azonban a Procopius Kft nem kötelezhető.

A határidőben nem fizető licitáló az oldal további használatából kizárható.


4. Szállítási feltételek, határidők


A Procopius Kft. alapesetben a Magyar Posta megbízásával juttatja el a küldeményeket a nyertes licitálókhoz ajánlott, elsőbbségi küldeményként.

A vevő rendelheti a termékeket értékbiztosítással, javasoljuk is, mert a  Procopius Numizmatika Kft. a postán rendelt darabok,  a Magyar Posta hibájából történő elvesztésért nem vállal anyagi felelősséget.


A vételár számlánkra történő beérkezésétől  3 munkanapon belül feladjuk küldeményét.

5. Garancia

 

A Procopius Kft. GARANTÁLJA MINDEN DARAB VALÓDISÁGÁT.

A vevő a megnyert darab eredetiséggel kapcsolatos kifogását a megalapozott kétely tudomására jutásától 30 napon belül köteles írásban jelezni az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.

Az aukció zárásától eltelt 3 év után jogvesztés miatt ez az igény már nem érvényesíthető !

Ha a Procopius Kft. és a vevő által közösen elfogadott két igazságügyi numizmatikai szakértő is megindokolt szakvéleményében azt állapítja meg egybehangzóan, hogy az elárverezett darab nem eredeti, a Procopius Kft a darabot az eredeti számla megléte esetén visszavásárolja.

A vevő kötelessége annak bizonyítása, hogy a darab a Procopius Kft árveréséről származik.


6. A vásárlástól való elállás joga

Azon interneten licitált darabok esetén, melyeket nem személyesen üzletünkben vesz át, a  kézhezvételétől számított nyolc munkanapon belül Önnek minőségi kifogás esetén joga van indokolás mellett elállni vásárlási szándékától.

A minőségi kifogást akkor tudjuk elfogadni, ha durva, a darab árát jelentősen befolyásoló hibát nem jeleztünk a leírásban és az a fotókon nem volt felismerhető !

 

Az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

Ebben az esetben a Procopius Kft. az áruért kifizetett vételárat visszatéríti Önnek legkésőbb az elállást, illetve az árucikk visszaszolgáltatását követő harminc napon belül.

A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vevő az elállási jogát nem gyakorolhatja, ha az árú megrongálódott, illetve azt bármilyen vásárlás utáni behatás érte. (Pl. megtisztították)

Személyes átvétel esetén minőségi kifogás miatti elállási joga az átvételre korlátozódik,azt a későbbiekben már nem érvényesítheti.

A számítógépes rendszer illetve a program hibája esetén a Procopius Kft nyilváníthatja az egész árverést illetve annak rész tételeit érvénytelennek, ez esetben a meghirdetett tételeket a hiba kijavítása után újból elárverezi illetve visszaszolgáltatja a beadónak.

Műszaki hiba miatt megszakított, illetve érvénytelennek nyilvánított árverés esetén a licitálók az általuk megnyert darabok átvételére nem kötelezhetők


7. Sikertelen kézbesítés
A vevő hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben vevőt terhelik.


8. Adatvédelem
Az eladó a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez és vásárlással kapcsolatos célokra használja fel. Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve a szerződés teljesítésekor (szállítási) alvállalkozónkat. Adatainak kezelésekor 1992. évi LXIII. Tv. rendelkezései alapján, az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.


9. Jogszabályok
Az interneten – kattintással vagy elektronikus levelezés útján – ráutaló magatartással a szerződéskötés megvalósul. A honlap használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve magyar és angol, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat az eladó nem iktatja. A felek közötti szerződéses jogviszonyban a magyar jog szabályai, elsődlegesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5) Kormányrendelet rendelkezései az irányadóak.
Vitás kérdésekben szerződő felek alávetik magukat összeghatártól függően a Pesti Kerületi Központi Bíróság illetve a Fővárosi Bíróság
kizárólagos illetékességének. A bíróság a magyar jog szerint jár el.

 

 


 

e-max.it: your social media marketing partner
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa99
mod_vvisit_counterTegnap144
mod_vvisit_counterHéten371
mod_vvisit_counterMúlt hét3132
mod_vvisit_counterHavi7908
mod_vvisit_counterMúlt havi14284
mod_vvisit_counterÖsszes877697

 16 guests OL
IP: 54.226.64.30

Az árverésre történő átvétel, illetve a felvásárlás helye:

Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 61.

Nyitvatartás: Hétfőtől-péntekig 10 és 18 óra között

E-mail: info@procopius.hu